Consilierul tau de SUCCES

Avocatul VERDE

Ce trebuie sa cuprinda un contract

INFIINTARI / modificari FIRME

Multzam fain de vizita!

Cum poti sa te plingi Europei

PRAVALIA juridica

blog


De ce ai avea nevoie de un avocat?

Avocat Costi Neacsu

Vrei sa incepi o afacere ? Ai o afacere ? Afla aici cum iti poti proteja interesele.

Pentru cei mai multi intreprinzatori, a apela la un avocat este asemanator cu a apela la un pompier sau la un instatalator - il chem doar cand am o problema. 
 
Pentru afacerile care se afla la inceput, nevoile ce par de baza ca marketingul, vanzarile, personalul si cam tot ceea ce inseamna sa pui pe picioare o afacere au prioritate in fata problemelor juridice, mai ales cele ce par ca nu sunt o problema urgenta. A planifica inteligent o afacere include si prevenirea problemelor si asigurarea ca afacerea este protejata impotriva oricarui potential pericol. 

Consiliere societara
     
In timp ce marile corporatii apeleaza la avocati pentru a le consilia in toate problemele, afacerile ce se afla la inceput neglijeaza uneori problematicile juridice ce apar in desfasurarea activitatilor lor. Intrunirile anuale ale actionarilor, consfatuirile dintre manager si asociati trebuiesc programate cu exactitate, iar efectele acestor intruniri - deciziile - trebuiesc inregistrate conform statutelor societatii. Poate cea mai importanta activitate juridica la orice nivel de dezvoltare a unei societati este crearea procedurilor interne, menite sa directioneze spre o rezolvare favorabila orice problema de natura juridica. Neglijarea instituirii acestor proceduri are efecte negative la nivelul eficientizarii si dezvoltarii societatii.
 
Proprietatea intelectuala
       Toate bunurile societatii, fie ele tangibile sau intangibile ar trebui sa se bucure de o protectie adecvata. Denumirea societatii, logo-ul acesteia, brand-urile, produsele si serviciile specifice societatii pot fi protejate activ. Produsele sofware proprii, schemele de constructie a semiconductoarelor, design-ul produselor dumneavoastra sunt numai cateva exemple din creatiile ce pot fi protejate. Se crede ca patentele ofera protectie doar masinariilor sau altor bunuri produse, dar acestea pot proteja la fel de bine si procesele, cum ar fi o noua metoda de rafinare a petrolului, sau noile aliaje si compusii chimici.  Ceea ce trebuie sa fie bine cunoscut este ca protectia activa a proprietatii intelectuale apara de fapt cele mai importante elemente ale unei afaceri, cele care aduc avantaje competitionale. 
 
Politica de personal
       Multe companii, in special cele ce activeaza in domenii tehnice, cuantifica pregatirea si cunostintele angajatilor ca una dintre cele mai importante valori ale sale. Totusi acestea neglijeaza sa protejeze aceste valori prin clauze eficiente de confidentialitate si neconcurenta. Inevitabil, unii angajati vor parasi  la un moment dat compania, de aceea este vital sa protejati afacerea dumneavoastra impotriva transferului de cunostinte si a datelor confidentiale societatii catre concurenta. 
 
Strategii de iesire
       Oamenii de afaceri sunt uneori asa de concentrati in a pune afacerea pe picioare, incat nu iau in considerare ce se poate intampla daca un element important paraseste afacerea. Cand un partener sau un actionar majoritar decide brusc sa paraseasca societatea, decizia lui poate ameninta stabilitatea si abilitatea acesteia de a-si continua afacerile. Din acest motiv companiile eficient administrate trebuie sa aiba clauze de achizitionare a actiunilor sau a aporturilor la capital in conditii avantajoase societatii, pentru a o feri de orice povara financiara suplimentara. 
 
Care sunt costurile?
       Avocatii buni nu sunt ieftini, dar in aceeasi masura nici un alt consultant vital afacerii tale nu este. Consilierea unui avocat poate determina rapid care sunt nevoile afacerii tale. O consultanta juridica profesionista, la fel ca si un control medical efectuat la timp, te poate ajuta sa previi aparitia problemelor grave de-a lungul timpului.


ABONEAZA-TE GRATUIT LA INFO-LEGAL!

In fiecare luna poti primi gratuit newsletter-ul Info Legal in casuta ta de mail, fara nici un fel de angajament din partea ta. Trebuie doar sa soliciti acest lucru prin e-mail, la adresa: costineacsu@yahoo.com


Sumar Info Legal:

- Cum sa te comporti in fata unei inspectii fiscale

- Apara-ti dreptul la marca si nume comercial

- Cum recuperezi un debit prin somatie de plata

- Firme falimentare? Noi avem solutia revenirii pe piata!AVOCATUL VERDE

Crezul meu pentru un mediu curat!

 - La fiecare societate constituita / fiecare proces castigat, voi planta un copac intr-o zona despadurita din judetul Ilfov

- Reciclarea totala a deseurilor de hartie si a materialelor (de la baterii la dulii de bec)

- Consultanta preferentiala pentru eco-producatorii cu sediul in Romania

 

    Angajamentul social este expresia simtului responsabilitatii. In acord cu acest principiu, m-am implicat in proiecte care au avut ca rezultat imbunatatirea conditiilor de locuit si de studiu pentru copii din Sancraiul Almasului, judetul Salaj